Clinicile Dr.Alecu – Tot ce trebuie sa stii.
Unele dintre tratamentele stomatologice (resturi dentare, molari incluși, dinți supranumerari, formațiuni chistice sau tumorale, inserarea implanturilor), precum și reabilitările orale complexe necesită intervenții de chirurgie dentară. Cea mai frecventă intervenție în chirurgia orală este reprezentată de extracția dentară.
extracția dinților monoradiculari (cu o rădăcină) sau pluriradiculari (cu mai multe rădăcini dentare) afectați de carii profunde, imposibil de salvat
Îndepărtarea prin extracție dentară a unui rest radicular (un rest dintr-un dinte care a suferit un traumatism dentar, fractură dentară și nu mai poate fi reabilitat protetic) extracția dentară a unui molar de minte inclus (nu a erupt din gingie), semi-inclus (a erupt parțial din gingie) sau care a erupt complet
Implant dentar și tipuri de intervenții de chirurgie dentară pentru tratamentele de implantologie
Tratarea afecțiunilor parodontale
Intervenții de chirurgie dentară pentru corecție și estetică dentară (chirurgie plastică gingivală)
Este o interventie de chirurgie orala prin care se indeparteaza un chist (o formatiune rotunda cu lichid in interior) prezent la varful unei radacini sau ramas in os (de exemplu, dupa extractia unui dinte fara chiuretajul adecvat).
REGULARIZAREA DE CREASTA
Regularizarea de creasta este o interventie de chirurgie orala efectuata in cazul zonelor edentate (fara dinte) pentru a corecta conturul osului si gingiei, mai ales in cazul in care zonele de os denivelate de sub gingie sunt foarte dureroase la atingere si trebuie indepartate. Se poate regla, totodata, si conturul gingiei, astfel incat proteza pacientului sa se insereze pe o zona cat mai neteda, fara denivelari.
Prinde ofertele noastre – Apasa aici.