Endodontie Tratament de canal. În ultimii ani, endodonția a devenit o specialitate a medicinei dentare și se referă la tehnicile de prevenire, diagnosticare și mai ales de tratament al afecțiunilor datorate pulpei dintelui, adică țesutul moale aflat în interiorul dintelui. Tratamentul endodontic ajută pacientul să își păstreze dinții naturali cât mai mult timp
Este o ramură importantă a medicinei dentare ce stă la baza restaurărilor dentare atât simple, cât și complexe.
Chiar și în cazurile în care există microfracturi și fracturi longitudinale ale dintelui imposibil de identificat doar pe baza radiografiei. Doar cunoscând corect cauza, puteți beneficia de tratamentul corect cu rezultate pe termen lung.
În cadrul unei intervenții chirurgicale în terapia conservatoare endodontică realizată fără ajutorul microscopului se pot omite canale radiculare care, rămânând necurațate, duc la apariția infecției.
Procedurile endodontice / tratamentele de canal sunt destinate oricărui pacient, indiferent de vârstă, care prezintă următoarele simptome:
Datorită tehnicilor moderne de tratament, în cazul obturației de canal pacientul nu resimte durere sau disconfort. Acest lucru este favorizat și de faptul că medicul folosește un anestezic local pentru a asigura confortul pacientului în timpul procedurii. Însă, pentru că organismul nostru reacționează diferit, există și pacienți care pot simți disconfort local timp de câteva zile de la realizarea tratamentului endodontic.
Costul unui tratament endodontic variază de la caz la caz. Te invităm să accesezi lista noastră de Tarife
Retratamentele endodontice, cauzate de nerealizarea corectă a manoperei anterioare de curățare a canalelor dintelui, presupun de cele mai multe ori costuri mai mari decât tratamentul inițial. Terapia endodontică cu ajutorul microscopului garantează acuratețe și eficiență maximă, astfel încât durata tratamentului este mai mică și rezultatul este sigur pe termen lung.