Luni - Vineri10:00 - 21:00
Bucuresti, Romania
contact@cliniciledralecu.ro
0729 690 925

Endodontie

Totul despre Endodontie

Endodonție – Ce este?

Endodontie Tratament de canal. În ultimii ani, endodonția a devenit o specialitate a medicinei dentare și se referă la tehnicile de prevenire, diagnosticare și mai ales de tratament al afecțiunilor datorate pulpei dintelui, adică țesutul moale aflat în interiorul dintelui. Tratamentul endodontic ajută pacientul să își păstreze dinții naturali cât mai mult timp

Pentru a înțelege mai bine ce este și ce presupune tratamentul endodontic (tratamentul de canal), trebuie să știm căteva noțiuni de bază despre anatomia dintelui.

Dintele este alcatuit din mai multe straturi. Dinspre exterior către interior, aceste straturi sunt: smalț, dentină și pulpa dintelui.

Pulpa dintelui (nervul) este un țesut conjunctiv bogat în vase sangvine și terminații nervoase care sunt responsabile de formarea dintelui în cursul erupției sale pe arcadă.
Odată cu încheierea formării dintelui, țesutul pulpar și-a încheiat rolul. Ceea ce înseamnă că, la nevoie, pulpa dentară poate fi eliminată fără ca dintele să fie afectat.

Endodonția sau Tratamentul de canal in cadrul Clinicile Dr.Alecu.

Este o ramură importantă a medicinei dentare ce stă la baza restaurărilor dentare atât simple, cât și complexe.

  • Evoluția unui proces carios ce a ajuns la nivelul pulpei dentare (nervului) și dintele începe să doară.
  • Refacerea unui tratament de canal necorespunzător care a dus la afectarea țesutului din jurul vârfului rădăcinii urmat de disconfort sau durere. Această afectare a țesutului de la vârful rădăcinii se poate manifesta prin apariția unei umflături la nivelul gingiei din dreptul dintelui în cauză și a unei fistule prin care infecția încearcă să se dreneze spre exterior.
  • Tratament protetic în care este ideal ca dinții pe care se vor aplica viitoarele coroane protetice să nu dezvolte afecțiuni ale spațiului endodontic în viitor. De aceea, în unele cazuri, când prin șlefuirea dinților pentru aplicarea coroanelor protetice poate fi deschisă camera pulpară sau se ajunge foarte aproape de nerv și apare sensibilitate, dinții cu pulpa dentară integră sunt devitalizați. De asemenea, tratamente de canal mai vechi sunt refăcute atunci când se observă infiltrarea acestora cu salivă sau dacă există un risc de infectare a canalului radicular sau a țesutului periapical.
https://cliniciledralecu.ro/wp-content/uploads/2022/12/endodontie-tratament-de-canal.jpeg
https://cliniciledralecu.ro/wp-content/uploads/2022/12/endodontie-tratament-de-canal-2-640x403.jpeg
Beneficiile tratamentului endodontic
  • Diagnostic precis

Chiar și în cazurile în care există microfracturi și fracturi longitudinale ale dintelui imposibil de identificat doar pe baza radiografiei. Doar cunoscând corect cauza, puteți beneficia de tratamentul corect cu rezultate pe termen lung.

  • Tratarea corectă și completă a canalelor
  • Control asupra infecției

În cadrul unei intervenții chirurgicale în terapia conservatoare endodontică realizată fără ajutorul microscopului se pot omite canale radiculare care, rămânând necurațate, duc la apariția infecției.

  • Eficientizarea timpului de tratament și a investiției financiare
Obturatia de canal – cui se adresează

Procedurile endodontice / tratamentele de canal sunt destinate oricărui pacient, indiferent de vârstă, care prezintă următoarele simptome:

  • Apariția bruscă a durerii
  • Sensibilitate prelungită la cald sau rece
  • Modificarea culorii dintelui
  • Sensibilitatea și modificarea formei țesuturilor moi din vecinătatea dintelui
  • Apariția unei fistule din care curge puroi
  • Mobilitatea anormală a unui dinte, durere la mușcătură etc.
  • Prezența unei carii extinse pe suprafețele dintelui
  • Existența unui traumatism dentar
  • Afecțiuni parodontale (gingivită, parodontită)
INTREBARI FRECVENTE – TRATAMENT DE CANAL 
Tratamentul endodontic este dureros?

Datorită tehnicilor moderne de tratament, în cazul obturației de canal pacientul nu resimte durere sau disconfort. Acest lucru este favorizat și de faptul că medicul folosește un anestezic local  pentru a asigura confortul pacientului în timpul procedurii. Însă, pentru că organismul nostru reacționează diferit, există și pacienți care pot simți disconfort local timp de câteva zile de la realizarea tratamentului endodontic.

Cât costă un tratament endodontic

Costul unui tratament endodontic variază de la caz la caz. Te invităm să accesezi lista noastră de Tarife

Retratamentele endodontice, cauzate de nerealizarea corectă a manoperei anterioare de curățare a canalelor dintelui, presupun de cele mai multe ori costuri mai mari decât tratamentul inițial. Terapia endodontică cu ajutorul microscopului garantează acuratețe și eficiență maximă, astfel încât durata tratamentului este mai mică și rezultatul este sigur pe termen lung.

Despre noi
Echipa (Familia) Clinicile Dr. Alecu este cea mai…, dar mai bine hai sa ne cunosti.

Daca ai ajuns pe site-ul nostru inseamna ca pana acum nu ai gasit ceea ce cautai. Gata, pregateste-te sa facem echipa impreuna, programeaza o consultatie sa ne cunoastem.
Gasesti aici pe site mai multa informatie decat ai avea nevoie, simte-te liber sa pierzi ceva timp dar lasa-ne pe noi sa avem grija de dantura ta.

CLINICILE DOCTOR ALECU SRL
45296365 | J51/885/2021
Calea Vitan 28, Etaj 3, Bucuresti, Sector 3

Social media

Centru de estetica dentara si implantologie. Clinicile Dr.Alecu ofera solutii de reabilitare orala cu fatete si coroane dentare cu un inalt grad de rezistenta.

Plata prin Netopia
https://cliniciledralecu.ro/wp-content/uploads/2022/12/Frame-196.png
https://cliniciledralecu.ro/wp-content/uploads/2023/01/257649_A342.jpg

Copyright © 2022 Clinicile DR ALECU. Toate drepturile rezervate

Copyright © 2022 Clinicile DR ALECU. Toate drepturile rezervate