Luni - Vineri10:00 - 21:00
Bucuresti, Romania
contact@cliniciledralecu.ro
0729 690 925

Parodontologie

Parodontologie

PARADONTOLOGIE – CE INSEAMNA?

Clinicile Dr.Alecu – Tot ce trebuie sa stii.

Peste 25% dintre adulții cu vârsta între 30 și 50 de ani suferă de o afecțiune parodontală, aceasta fiind și una dintre cauzele principale ale pierderii premature a unuia sau mai multor
dinți.

Ce este boala parodontală?

Boala parodontală este una dintre cele mai răspândite afecțiuni dentare la nivel global și poate fi identificată prin inflamarea și înroșirea țesuturilor moi care înconjoară dintele (gingia). În fazele mai avansate, aceste simptome sunt însoțite de sângerarea în timpul periajul, de retracția gingivală, durere în timpul masticației și chiar prin apariția mobilității dintelui pe arcadă ducând, în final, la pierderea acestuia.

https://cliniciledralecu.ro/wp-content/uploads/2022/12/parodontologie.jpg

Parodontologia este o ramură deosebit de importantă a medicinei dentare. Aceasta se ocupă de afecțiunile gingivale și anume gingivita și parodontita. Mai exact, parodontologia este specializată în diagnosticarea și tratarea bolilor ce afectează gingia și țesuturile de susținere ale dintelui, atrăgând mereu atenția asupra a cât este de vitală o igienă dentară corectă.

Forma cea mai usoara de imbolnavire este GINGIVITA, cauzata cel mai frecvent de o igiena orala neadecvata si care, netratata, poate conduce spre forma mai grava de imbolnavire, parodontita (PARODONTOZA).

Exista mai multe tipuri de parodontoza

  • Agresiva (cu evolutie rapida si pierderea accelerata a tesuturilor de suport ale dintilor)
  • Cronica (cu evolutie mai lenta, afectand in special persoanele cu varsta peste 40-45 de ani)
  • Sau ca urmare a unor boli sistemice precum diabetul, afectiunile cardio-vasculare sau pulmonare sau ulcero-necrotica (afecteaza pacienti cu tulburari imunodeficitare, malnutritie, infectii HIV)
Cauzele apariției afecțiunilor parodontale:

În cavitatea orală trăiesc numeroase bacterii. Acestea, împreună cu alte substanțe din alimentația zilnică realizează o peliculă care se depune pe dinți și care formează placa bacteriană.
Principala cauză a apariției bolii parodontale o reprezintă o igienă dentară necorespunzătoare care favorizează acumularea de placă bacteriană în exces pe dinți și sub gingii.
Pentru a combate această peliculă bacteriană care se depune pe dinți în orice moment al zilei, organismul eliberează substanțe care duc la inflamarea și înroșirea gingiilor. Acesta este și
primul semnal că există o problemă ce trebuie tratată cu ajutorul medicului stomatolog.

Doar prin periajul obișnuit nu putem îndepărta și tartrul, anume partea din placa bacteriană care s-a întărit și a rămas pe dinți. Tartrul poate fi curățat de pe dinți doar prin igienizarea profesională în cabinetul medicului dentist, prin detartraj și periaj profesional.

Cine, cand are nevoie cineva de o vizita la medicul parodontolog?
  • daca observati in timpul periajului sau spontan, ca gingiile va sangereaza,
  • daca acestea sunt rosii si inflamate,
  • daca aveti retractii gingivale cu expunerea radacinilor dentare,
  • daca observati ca dintii dumneavoastra au capatat mobilitate sau au inceput sa se deplaseze, lasand spatii intre ei, aveti urgent nevoie de o consultatie de specialitate la un medicVizita la cabinet pentru ședința de profilaxie periodică este recomandat să fie realizată o dată la fiecare 6 luni.

Intra in shop si programeaza-te acum pentru o consultatie.

Despre noi
Echipa (Familia) Clinicile Dr. Alecu este cea mai…, dar mai bine hai sa ne cunosti.

Daca ai ajuns pe site-ul nostru inseamna ca pana acum nu ai gasit ceea ce cautai. Gata, pregateste-te sa facem echipa impreuna, programeaza o consultatie sa ne cunoastem.
Gasesti aici pe site mai multa informatie decat ai avea nevoie, simte-te liber sa pierzi ceva timp dar lasa-ne pe noi sa avem grija de dantura ta.

CLINICILE DOCTOR ALECU SRL
45296365 | J51/885/2021
Calea Vitan 28, Etaj 3, Bucuresti, Sector 3

Social media

Centru de estetica dentara si implantologie. Clinicile Dr.Alecu ofera solutii de reabilitare orala cu fatete si coroane dentare cu un inalt grad de rezistenta.

Plata prin Netopia
https://cliniciledralecu.ro/wp-content/uploads/2022/12/Frame-196.png
https://cliniciledralecu.ro/wp-content/uploads/2023/01/257649_A342.jpg

Copyright © 2022 Clinicile DR ALECU. Toate drepturile rezervate

Copyright © 2022 Clinicile DR ALECU. Toate drepturile rezervate