Luni - Vineri10:00 - 21:00
Bucuresti, Romania
contact@cliniciledralecu.ro
0729 690 925
Aceasta sectiune este strict informativa despre ingrijirea orala dar si tratamentele acesteia.

Pentru mai multe informatii despre tratamente poti accesa sectiunea noastra de BLOG sau de SHOP

Periaj corect

Un periaj corect durează cel puţin două minute — exact, 120 de secunde! Pentru un periaj corect, folosiţi mişcări scurte, uşoare, cu mare atenţie la joncţiunea dentogingivală, la dinţii din spate şi la zonele din jurul obturaţiilor, coroanelor şi altor lucrări dentare.

Tratamentul de canal

Tratamentul de canal este o procedura stomatologica realizata in vederea pastrarii dintelui pe arcada si stoparii actiuni bacteriene ce poate duce la o infectie si apoi la abces. Atunci cand nervul din interiorul dintelui este afectat, fie de infectie, fie de expunere prin fractura, se realizeaza indepartarea continutului dintelui dupa care, in urma unor sedinte de tratament si de sterilizare a canalelor, se realizeaza obturatia de canal.

Implant dentar cu punte

O punte dentara fixata pe implant este similara cu o punte dentara obisnuita, dar este sustinuta de implanturi si nu de dinti naturali. In cele mai multe cazuri, cand se foloseste o punte pe implant, in functie de numarul de dinti lipsa se pot monta unul pana la cateva implanturi dentare in osul maxilar sau mandibular, apoi coroanele dentare sunt conectate intre ele pentru a forma o singura piesa.

Aditia de os

Adiția osoasă reprezintă un proces prin care medicul specialist reface cantitatea de os maxilar distrus sau topit. Acesta este cea mai sigură soluție pentru toți cei care au pierdut unul sau mai mulți dinți. Implantul dentar arată și se comportă la fel că un dinte natural. Totuși, este necesar să iei în calcul diverse aspecte pentru a afla dacă ai nevoie de o adiție osoasă!

Carii dentare

Caria dentară este o afectare a țesuturilor dure dentare asociată cu demineralizarea și distrugerea treptată a smalțului și a dentinei, urmată de formarea unei cavități în dinte. În absența tratamentului, cu timpul această cavitate se mărește în dimensiuni.

Paradontologie

Studiul parodonțiului se raportează mai exact la gingii, osul alveolar, ligamentul parodontal și cementul radicular.

Restaurare dinte spart

Restaurarea dentară reprezintă reconstruirea formei unui dinte rupt, fracrurat sau parțial deteriorat folosind materiale compozite sau ceramice. În situația când este necesară o restaurare minimă a dintelui frontal, medicul va monta o obturație coronară (plombă) obișnuită pentru restaurare. Dacă deteriorările sunt grave, o parte a coroanei este distrusă, medicul va recrea fragmentul care lipsește după forma și nuanța necesară, cu ajutorul unei fațete dentare sau a unei coroane integral ceramice, fără metal.

Inserare implant

Implanturile dentare sunt o procedură sigură și foarte plăcută din punct de vedere estetic de înlocuire a dinților lipsă. Ele se comportă la fel ca rădăcina unui dinte natural și de ele se pot prinde coronițe din ceramică ce înlocuiesc dinții lipsă.

Restaurare cu 2 implanturi

Implanturile dentare rapide cu încărcare imediată (coroanele dentare se fixează în aceeaşi zi) pot fi utilizate atât pentru restaurări dentare totale/parţiale la maxilar/mandibulă, cât şi pentru restaurarea unui singur dinte.

Gutiera transparenta

Gutiera de contentie este un dispozitiv mobil transparent, o masca pentru dinti care trebuie purtata pe timpul noptii, dupa indepartarea unui aparat dentar purtat pentru a schimba pozitia dintilor. Cum dintii au tendinta de a reveni la pozitia lor initiala, atunci cand aparatul dentar este scos, gutiera de contentie are rolul de a stabiliza dintii in noua lor pozitie, impiedicandu-i sa revina la pozitia de dinainte. Gutiera de contentie trebuie purtata o anumita perioada de timp, durata recomandata difera de la pacient la pacient si de tipul de tratament avut.

Maseaua de minte

Procedura de extractie masea de minte este în prezent o intervenție chirurgicală orală realizată frecvent în clinicile stomatologice. Decizia eliminării măselelor de minte trebuie efectuată în baza unui consult la medicul stomatolog sau chiar la un chirurg în vederea analizării poziției și sănătății acestora.

Sanatatea gingiei

Sănătatea gingiilor este esențială pentru dinți puternici. Gingiile sunt constituite din țesut moale, asemănător cu pielea, și acoperă oasele în care sunt fixați dinții. Ele aderă strâns la suprafața dinților, blocând pătrunderea plăcii bacteriene în profunzime.

Despre noi
Echipa (Familia) Clinicile Dr. Alecu este cea mai…, dar mai bine hai sa ne cunosti.

Daca ai ajuns pe site-ul nostru inseamna ca pana acum nu ai gasit ceea ce cautai. Gata, pregateste-te sa facem echipa impreuna, programeaza o consultatie sa ne cunoastem.
Gasesti aici pe site mai multa informatie decat ai avea nevoie, simte-te liber sa pierzi ceva timp dar lasa-ne pe noi sa avem grija de dantura ta.

CLINICILE DOCTOR ALECU SRL
45296365 | J51/885/2021
Calea Vitan 28, Etaj 3, Bucuresti, Sector 3

Social media

Centru de estetica dentara si implantologie. Clinicile Dr.Alecu ofera solutii de reabilitare orala cu fatete si coroane dentare cu un inalt grad de rezistenta.

Plata prin Netopia
https://cliniciledralecu.ro/wp-content/uploads/2022/12/Frame-196.png
https://cliniciledralecu.ro/wp-content/uploads/2023/01/257649_A342.jpg

Copyright © 2022 Clinicile DR ALECU. Toate drepturile rezervate

Copyright © 2022 Clinicile DR ALECU. Toate drepturile rezervate