Luni - Vineri10:00 - 21:00
Bucuresti, Romania
contact@cliniciledralecu.ro
0729 690 925

Digital smile design

Digital smile design

CE INSEAMNA SMILE DESIGN?

Clinicile Dr.Alecu – Tot ce trebuie sa stii.

Smile Design-ul prezinta o alta fata a stomatologiei, mult mai umana, emotionala si artistica dar in acelasi timp mult mai precisa si eficienta.

Smile design este un concept relativ nou in stomatologie, digital, ce utilizeaza un program computerizat prin care se obtine o simulare a zambetului ideal pe care o persoana ar dori sa il aiba. Este o experienta unica de reconturare faciala si a zambetului ce ne schimba viata! Designul se face folosind fotografii si imagini video ale fetei pacientului si o amprenta digitala.

DE CE IMAGINI VIDEO?

S-a demonstrat ca numai in inregistrarile video poti obtine toate trasaturile de mimica ale pacientului. Intr-o poza surasul este limitat. In imagini video avem vizibilitatea dintilor in toate ipostazele: suras, ras, vorbit …

https://cliniciledralecu.ro/wp-content/uploads/2022/12/WhatsApp-Image-2022-12-01-at-10.48.54.jpeg

Scanarea digitala inlocuieste acele amprentari incomode cu linguri pline de material care dau tot felul de senzatii neplacute. De asemenea, amprenta digitala da informatii mult mai precise asupra campului protetic. Ea ne ajuta foarte mult in amprentarea finala pentru obtinerea unor lucrari de mare precizie si adaptare.

Ulterior, tot digital se realizeaza un mock-up-ul (un model digital cu zambetul final) pe care il printam si il probam in gura pacientului. Astfel, pacientul isi poate vede zambetul final inainte de inceperea oricarui tratament.

DSD reprezinta o noua era in stomatologie, o noua perceptiva sociala si rezultate predictibile.

https://cliniciledralecu.ro/wp-content/uploads/2022/12/digital-smile-designe.jpeg
Ce inseamna mock-up sau altfel spus, care este efectul wow al mock-upului?

Mock-up este simularea zambetului final direct in cavitatea orala. Astfel, pacientul isi poate vedea rezultatul final inainte de a incepe orice fel de tratament. Atunci cand stii cum vei arata esti mult mai linistit si increzator in tratamentele propuse(„Daca stii unde vrei sa ajungi este usor sa ajungi acolo” – Peter Dawson). De asemenea, pacientul devine coautorul propriului zambet! De ce? ,pentru ca prin restaurarea provizorie el isi poate da seama ce modificari isi doreste iar acestea pot fi facute pana la obtinerea rezultatului final fara costuri suplimentare. Totodata, cu ajutorul mock-up-ului pacientul poate intelege de ce sunt necesare anumite tratamente pentru atingerea zambetului ideal. Simularea zambetului se face cu ajutorul unor fatete din compozit obtinute CAD/CAM dupa modelul digital.

Ce alte avantaje mai ofera tehnologia smile design?
  • GHIDUL CHIRURGICAL
  • Smile design nu este doar un program care simuleaza zambete. DSD este un program complex folosit in chirurgie, ortodontie si implantologie.
  • Plecand de la simularea zambetului, sunt programe care calculeaza cu precizie pozitia implanturilor, in functie si de oferta osoasa a pacientului astfel incat, ele sa fie aplicate si sa ajute obtinerea rezultatului final pe care il dorim. Transferul din program a pozitiei implantului in gura se face cu ajutorul unui ghid chirurgical.
  • In ortodontie DSD se foloseste pentru acele gutiere de indreptare a dintilor numite aligner. Pacientul ce are nevoie de tratament orotdontic isi poate vizualiza cu ajutorul programului rezultatul final si directiile de deplasare a dintilor. Tot cu ajutoru lui se construiesc o serie de gutiere care purtate pe rand si intr-o anumita ordine ajung sa alinieze dintii.
  • Tehnologia smile design devine astfel utila atat pentru medic, cat si pentru pacient, astfel Medicului ii ofera precizia de care are nevoie pentru a realiza tratamentele cu exactitate, iar pacientul poate fi linistit ca zambetul sau va arata chiar asa cum si-a dorit.
Smile design-ul este util atat pentru persoanele care vor sa aiba un zambet perfect cat si pentru cele care au anumite afectiuni care trebuiesc corectate.

In principiu, la smile design apeleaza persoanele care vor sa aiba un zambet cat mai estetic, insa sunt si persoane care au probleme dentare, discromii, dinti rugosi sau afectiuni ale smaltului. In toate aceste cazuri, fatetele dentare rezolva aceste probleme, iar smile designul ajuta pacientul, asa cum spuneam, sa aiba un rezultat estetic pe placul sau.

DSD il folosim pentru cei ce au nevoie de implanturi, de tratamente ortodontice.

Consulta tarifele noastre aici.

Despre noi
Echipa (Familia) Clinicile Dr. Alecu este cea mai…, dar mai bine hai sa ne cunosti.

Daca ai ajuns pe site-ul nostru inseamna ca pana acum nu ai gasit ceea ce cautai. Gata, pregateste-te sa facem echipa impreuna, programeaza o consultatie sa ne cunoastem.
Gasesti aici pe site mai multa informatie decat ai avea nevoie, simte-te liber sa pierzi ceva timp dar lasa-ne pe noi sa avem grija de dantura ta.

CLINICILE DOCTOR ALECU SRL
45296365 | J51/885/2021
Calea Vitan 28, Etaj 3, Bucuresti, Sector 3

Social media

Centru de estetica dentara si implantologie. Clinicile Dr.Alecu ofera solutii de reabilitare orala cu fatete si coroane dentare cu un inalt grad de rezistenta.

Plata prin Netopia
https://cliniciledralecu.ro/wp-content/uploads/2022/12/Frame-196.png
https://cliniciledralecu.ro/wp-content/uploads/2023/01/257649_A342.jpg

Copyright © 2022 Clinicile DR ALECU. Toate drepturile rezervate

Copyright © 2022 Clinicile DR ALECU. Toate drepturile rezervate