Luni - Vineri10:00 - 21:00
Bucuresti, Romania
contact@cliniciledralecu.ro
0729 690 925

Coroana dentara

Coroana dentara

Coroana dentară este o lucrare protetică ce acoperă în totalitate un bont sau un dinte cu un grad mare de distrucție coronară, reușind astfel să îl salveze, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

Coroana dentara poate fi cimentata pe suprafata dintelui natural sau cimentata ori insurubata pe un implant dentar, dar poate face parte si dintr-o restaurare protetica de tip punte dentara, inlocuind un dinte lipsa. Odata cimentata sau insurubata, coroana dentara acopera complet partea vizibila a dintelui, pana la linia gingiei.

Astfel de restaurări protejează dinții de distrugeri ulterioare. De ce? Pentru ca, o coroană dentară vă permite păstrarea dintelui o perioadă mult mai mare de timp. Ea poate ține și 20 de ani, dacă nu chiar mai mult. (ATENTIE! Recomandarea este ca o restaurare protetica sa fie schimbata la fiecare 8-10 ani) în funcție de materialul folosit, de îngrijirea orală și de alți factori. În aceleași condiții un dinte restaurat cu o plomba va rezista mult mai puțin. Coroana ajută nu doar la restabilirea esteticii dintelui deteriorat dar și la extinderea duratei sale de viață.

Coroana dentară se prezintă la înfățișare exact ca un dinte, doar că este goală pe dinăuntru. O astfel de lucrare protetică se recomandă în următoarele situații:

Dinții sunt distruși în proporție de peste 50% din cauza cariilor avansate;

Dinții au nevoie de o restaurare în ceea ce privește forma sau culoarea;

În urma unui tratament de canal;

Dinții sunt decolorați sau au diverse colorații care nu se pot remedia prin albire;

În cadrul unui tratament cu implanturi dentare.

https://cliniciledralecu.ro/wp-content/uploads/2022/11/coroana-dentara-640x563.jpg
Cea mai comună metodă de aplicare a unei coroane pe un dinte implică realizarea unei amprente digitale a dintelui preparat(slefuit) de către medicul stomatolog, iar apoi fabricarea coroanei într-un laborator.

Coroana poate fi ulterior cimentată, la o ședință viitoare. Această metodă indirectă de restaurare dentară permite utilizarea unorvmateriale restaurative dure care necesită un timp sub căldură intensă, cum ar fi turnarea metalului sau arderea porțelanului, care nu ar fi posibil de realizat în interiorul cavității bucale.

Datorită expansiunii termice compatibile, la costuri similare și datorită beneficiilor estetice, unii pacienți aleg coroana să fie confecționată si din aur.

Tehnologia asistată de computer este din ce în ce mai folosită pentru fabricarea coroanelor în stomatologia care utilizează tehnica CAD-CAM.

Procedura de punere a unei coroane dentare:

Prima vizită presupune examinarea și pregătirea pacientului. Înainte de a demara acest proces, medicii noștri îi vor oferi o consultație pentru a afla dacă acest tip de restaurare i se potrivește. În momentul în care am stabilit care este cea mai bună opțiune de tratament, trecem la pregătirea dinților.

În cadrul primei vizite are loc și amprentarea digitală (rapidă și confortabilă). După ce dintele a fost pregătit, medicul ia o amprentă optică 3D, folosindu-se de scanner-ul intraoral.

Amprenta este trimisă la laborator, iar pacientul pleacă acasă cu o coroană dentară provizorie care îi protejează dintele.

A doua vizită are loc imediat cum coroana dentară este gata. Cea provizorie este înlocuită cu una permanentă, iar pacientul se bucură de un zâmbet nou, frumos și funcțional.

Acomodarea cu noua coroană dentară se face într-un timp scurt, aceasta simțindu-se apoi exact ca un dinte natural.

In functie de durata de viata si scopul pentru care sunt folosite, coroanele pot fii provizorii sau definitive.

Coroane provizorii

Sunt realizate din materiale acrilice sau compozite. Ele reprezinta o etapa intermediara in tratament, sunt folosite pana la realizarea coroanelor definitive sau pana in momentul in care exista indicatie sau se intrunesc conditiile pentru coroanele definitive. Au rol estetic (cel mai frecvent) si functional (ajuta masticatia, restabilesc rapoartele intermaxilare, mentin spatiile interdentare sau tatoneaza diferite posibilitati pentru a identifica cat mai exact cum trebuie realizate coroanele definitive.

Coroanele provizorii sunt usoare, fragile, fara rezistenta mare in timp. Pot fi purtate de la cateva zile pana la cateva luni, in functie de scopul lor si de ce indica medicul.

Coroane definitive

Sunt cele care se cimenteaza pe termen lung peste bontul sau pivotul dentar. Sunt realizate din materiale mai rezistente, mai variate ca posibilitati.

Tipuri de materiale din care pot fi realizate coroanele dentare:

Coroana dentară poate fi realizată din mai multe materiale, prin diverse tehnici în laboratorul dentar, iar durabilitatea sa depinde de calitatea materialului. Cele mai durabile coroane dentare din stomatologia modernă sunt coroanele dentare din zirconiu sau coroanele dentare EMAX.

Materialele din care se realizează o coroană dentară pot fi:

  • Zirconiu
  • Ceramică
  • Porțelan
  • Metalo – ceramică

Coroanele dentare din Ceramica Emax – Digital Smile sunt alegerea ideală pentru un zâmbet natural pe viață

Coroanele sunt realizate în laboratorul Digital și reprezință tratamentul premium de estetică dentară care îți oferă un zâmbet natural și puternic pe viață!

Cu ajutorul unei tehnologii digitale de ultimă generație care creează în sistem tridimensional (3D) coroanele dentare și specialiști în tehnică dentară, reușim să creăm cele mai naturale coroane dentare, cu cel mai înalt grad de puritate, care se integrează perfect cu structura dintelui natural și care oferă rezistență pe viață.

Pentru că știm că pacienții nostri își doresc nu doar un produs sau un tratament standard, ci o soluție de tratament completă, deopotrivă estetică și funcțională.

Coroanele dentare EMAX – Digital Smile sunt realizate din ceramica presata, printr-o tehnică artizanală în laborator asistată de tehnologie CAD-CAM care îi păstrează 2 calitățiextraordinare: rezistența în timp și indestructibilitatea. Aspectul translucid al ceramicii EMAX  face ca aceste lucrări protetice să fie imposibil de deosebit de dintele natural.

Dincolo de aspectele estetice și funcționale, există și un beneficiu major emoțional care face diferența: acela că atât gradul de confort, cât și stima de sine a pacientului cresc.

În plus, datorită faptului că nu conțin metale, coroanele dentare din ceramica EMAX – Digital Smile sunt biocompatibile cu organismul și permit integrarea rapidă și fără riscuri.

Avantajele coroanelor dentare EMAX – Digital Smile

Au garanție de minim prin Certificatul de Asumare a Calității.

Prezintă o estetică deosebită, naturală, care imită perfect structura dintelui natural, cu un grad înalt de translucență.

Necesită un grad mai mic de preparație, păstrând mai mult din structura dintelui natural

Sunt rezistente la pete, coroziune și la eventuale traume.

Mențin și protejează integritatea dintelui natural pe termen lung.

Biocompatibile cu organismul

Nu dau sensibilitate la rece/cald

Se întrețin ușor, solicită aceeași îngrijire ca dinții naturali

Sunt transparente și în cazul radiografiilor digitale, ceea ce permite examinarea corectă a structurii dentare sub coroana dentară (eventuale carii)

Sunt recomandate chiar și pacienților cu bruxism datorită materialului extrem de solid și rezistent din care sunt realizate.

Coroană dentară din zirconiu

Aceasta se potrivește perfect cu dinții naturali, astfel că îndeplinește chiar și cele mai exigente cerințe în materie de estetică. Este, de asemenea, una dintre cele mai bune opțiuni în materie de coroane dentare, fiind realizată cu ajutorul aceleiași tehnologii de maximă precizie (CAD-CAM), din cadrul laboratorului nostru.

Coroana dentara metalo-ceramica

Este foarte rezistenta, straturile de ceramica fiind aplicate peste un schelet metalic( aliaj de Cr-Co sau Titan). Coroanele metalice rareori se deterioareaza, fiind cele mai durabile.

Din cauza structurii metalice, care de cele mai multe ori se observa, acestea sunt utilizate, in general, pentru molari sau dinti care nu se afla la vedere in timpul vorbirii.

Atentie! Si zirconiul este de mai multe calitati, de aici si diferentele de pret.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sectiunea noastra de oferte

Intrebari frecvente:

Cum se realizeaza o coroana dentara?

Pentru realizarea in laborator a unei coroane dentare permanente sunt necesare mai multe etape si vizite in cabinetul stomatologic. In cazul coroanei dentare integral ceramice sau zirconiu, realizarea se poate face si in aceeasi sedinta, cu ajutorul proteticii computerizate.

Primul pas, in cazul in care dintele nu a beneficiat de un tratament de canal, este o radiografie panoramica pentru a evalua starea dintelui. Se realizeaza anestezie locala si se slefuieste suprafata dintelui pentru a crea spatiul necesar coroanei dentare. In functie de tipul de coroana ales, realizata in laborator sau computerizata CEREC Cad/Cam, medicul protetician ia o amprenta a dintelui (traditionala sau digitala in cazul CEREC) pe baza careia se va realiza lucrarea finala.

Cât costă o coroana dentara?

Prețul propus pentru o coroana dentara diferă în funcție de materialul din care sunt realizate, cu avantajele lor pe termen lung. În plus, tratamentul cu coroane dentare este personalizatfiecărui pacient, ceea ce înseamnă că și costul unei coroane dentare variază.

Cum se îngrijește o coroana dentara?

Igieniza orală a pacientului care are lucrări protetice nu diferă de cea uzuală, care implică pe lângă periajul de dimineață și seară, utilizarea aței dentare, a apei de gură și a dușului bucal. Pentru menținerea lucrărilor pe termen lung, este recomandată profilaaxia periodică și controlul de rutină la medicul dentist de două ori pe an, sau conform indicațiilor medicului.

Pentru mai multe informatii despre invoatiile noastre apasa aici.

https://cliniciledralecu.ro/wp-content/uploads/2022/11/coroana-dentara-2.jpg
Despre noi
Echipa (Familia) Clinicile Dr. Alecu este cea mai…, dar mai bine hai sa ne cunosti.

Daca ai ajuns pe site-ul nostru inseamna ca pana acum nu ai gasit ceea ce cautai. Gata, pregateste-te sa facem echipa impreuna, programeaza o consultatie sa ne cunoastem.
Gasesti aici pe site mai multa informatie decat ai avea nevoie, simte-te liber sa pierzi ceva timp dar lasa-ne pe noi sa avem grija de dantura ta.

CLINICILE DOCTOR ALECU SRL
45296365 | J51/885/2021
Calea Vitan 28, Etaj 3, Bucuresti, Sector 3

Social media

Centru de estetica dentara si implantologie. Clinicile Dr.Alecu ofera solutii de reabilitare orala cu fatete si coroane dentare cu un inalt grad de rezistenta.

Plata prin Netopia
https://cliniciledralecu.ro/wp-content/uploads/2022/12/Frame-196.png
https://cliniciledralecu.ro/wp-content/uploads/2023/01/257649_A342.jpg

Copyright © 2022 Clinicile DR ALECU. Toate drepturile rezervate

Copyright © 2022 Clinicile DR ALECU. Toate drepturile rezervate